Mii de apeluri false la “112”

Conceput pentru a servi la salvarea celor aflaţi în primejdie, numărul unic de urgenţă “112”, nu odată, este apelat de unii, doar aşa să se afle în treabă. Cu toate că numărul celor care au pus mâna pe telefon pentru a suna acest număr, este în scădere în medie cu 3.500 faţă de lunile anterioare, dispecerii Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă (SNUAU) “112” au înregistrat pe judeţul Satu Mare, nu mai puţin de 27.000 de apeluri, în prima lună a anului în curs.

Numărul apelanţilor este totuşi destul de mare dacă ne gândim că, sătmărenii, doar în 4.357 de cazuri au tastat numărul de urgenţă pentru cazuri reale. Dacă e să vorbim în procente, doar 16,07% dintre apeluri au fost reale, în prima lună a acestui an. Luna trecută, din cele 27.108 de apeluri înregistrate, 22.751 s-au dovedit a fi false, reiese din statistica pe luna ianuarie a SNUAU “112”.

Scriptele instituţiei arată că, cei mai mulţi sătmăreni, 2.978, au cerut ajutorul poliţiştilor, pe când 985 dintre apelurile înregistrate au fost direcţionate către Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Satu Mare. Nu au fost puţini nici cei care au cerut ajutorul pompierilor. Potrivit statisticilor SNUAU “112”, 373 dintre conjudeţenii noştri, au sunat pentru a solicita ajutorul pompierilor. În ceea ce priveşte apelurile direcţionate către Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Satu Mare, ajutorul acestora a fost cerut în 21 de cazuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.