În ajutorul profesorilor aflaţi în pragul pensionării

Negocierile de la începutul acestei luni de la Ministerul Învăţământului încep să-şi arate roadele. Cele mai importante rezultate s-au obţinut în ceea ce priveşte regimul profesorilor care îndeplinesc vârsta de pensionare în cursul anului şcolar.

Potrivit noii legi a învăţământului, cadrele didactice care ajung la vârsta de pensionare în timpul anului şcolar, sunt nevoite să-şi ducă activitatea până la sfârşitul anului. Însă, în urma negocierilor sindicatelor din învăţământ cu ministrul de resort, Daniel Petru Funeriu, s-a ajuns la o înţelegere. Astfel, demnitarul a emis un ordin privind aprobarea unor măsuri tranzitorii în sistemul naţional de învăţământ, în care se arată că, profesorii au posibilitatea să se pensioneze şi în cursul anului şcolar  cu “aprobarea consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ, respectiv a inspectoratului şcolar”, se arată în Ordinul 3.184, publicat în M.O. în 26 ianuarie 2011.

Potrivit secretarului executiv al Federaţiei Educaţiei Naţionale (FEN) Satu Mare, Ioan Drăgan, ordinul ministerial vine să reglementeze într-un mod convenabil acest inconvenient creat de noua Lege a Învăţământului. “Sunt profesori care nu doresc să aştepte sfârşitul anului şcolar în curs, pentru a se pensiona. Modificările tranzitorii la Legea Învăţământului dau posibilitatea profesorilor aflaţi în pragul pensionării să aleagă dacă vor să intre în pensie sau să-şi continue activitatea la catedră”, explică liderul de sindicat Ioan Drăgan

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.