Gala Tinerilor Concertişti

Două zile de “răsfăţ” pentru iubitorii muzicii clasice din Satu Mare. Un grup de solişti din Coreea de Sud vor concerta două seri la rând în sala Filarmonicii de Stat “Dinu Lipatti” din Satu Mare. Suita de concerte va debuta miercuri seara, cu începere de la ora 18.30, când melomanii vor avea posibilitatea să se delecteze pe ritmurile muzicii lui Beethoven, Saint-Saens şi Mendelssohn, în cadrul “Galei Tinerilor Concertişti” al soliştilor sud coreeni. Şi, pentru a aduce şi o aură europeană în mijlocul soliştilor asiatici, organizatorii i-au cerut dirijorului spaniol, Alfonso Saura, ca el să fie cel care dictează ritmurile celor două seri muzicale.

“Sărbătoarea muzicii” va continua joi seara, de la aceaşi oră, când melomanii vor putea audia fragmente din lucrările lui Beethoven, Paulenc şi Grieg.

La organizarea aceste gale de înaltă ţinută, şi-au dat concursul: Consiliul Judeţean (CJ) Satu Mare, Consiliul Local (CL) al Municipiului, Primăria Satu Mare şi, nu în ultimul rând, Filarmonica de Stat “Dinu Lipatti” Satu Mare. Biletele se pot cumpăra de la caseria instituţiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.