Cerere mare pentru biletele de tratament

Cu toate că, anul trecut, în mai multe rânduri a reuşit suplimentarea numărului de bilete pentru odihnă şi tratament, conducerea Casei Judeţene de Pensii (CJP) Satu Mare recunoaşte că nu a reuşit să acopere cererile solicitanţilor. Mai mult decât atât, au fost luni în care, numărul solicitărilor a depăşit chiar de şase ori pe cel al biletelor puse la dispoziţia instituţiei.

Directorul CJP Satu Mare, Eugenia Sabău, spune că, nu mai puţin de 4.570 de pensionari au berneficiat de bilete de tratament anul trecut. Dintre aceştia, 535 erau cu titlu gratuit. Este vorba despre veteranii de război, foşti deţinuţi politici şi, de pensionarii care suferă de o formă sau alta de handicap fizic.

Cel mai mare interes l-au stârnit staţiunile din: 1 Mai, Amara, Bizuşa, Buziaş, Căciulata, Călimăneşti, Covasna, Eforie Nord, Băile Felix, Govora, Moneasa, Olăneşti, Sângeorz-Băi, Saturn, Sovata, Tinca, Tuşnad şi Vatra Dornei. Însă, ca o noutate, anul trecut pensionarii puteau să aleagă pentru odihnă şi tratament, şi staţiunea sătmăreană, Tăşnad. Desigur, şi în acest an, pensionarii sunt aşteptaţi să-şi depună cererile pentru a beneficia de biletele de tratament.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.