Drumarii ameninţaţi să rămână fără contracte


În acest an, reparaţiile curente la străzile din municipiul Satu Mare se vor desfăşura în ritm mai accentuat ca anul trecut, a afirmat miercuri, într-o conferinţă de presă, primarul Iuliu Ilyes. În acest scop, din bugetul propriu prevăzut la capitolul pentru intervenţii curente, Primăria Satu Mare va finanţa în acest an lucrări de reparaţii la străzi în valoare totală de 17.509.000 lei. Potrivit edilului şef, suma menţionată reprezintă valoarea estimată a lucrărilor care vor fi realizate în zonele de NORD, respectiv SUD ale municipiului, în aceasta fiind incluse şi cheltuielile prevăzute pentru semnalizarea rutieră, în valoare de 1.375.000 lei. Pentru zona de NORD, valoarea estimată a lucrărilor este de 5.834.000 lei, în timp ce pentru zona de SUD aceasta se cifrează la 10.300.000 lei.

n ceea ce priveşte intervenţiile prevăzute pentru zona de NORD, pe lângă străzile Wolfenbütel, Simion Bărnuţiu, George Coşbuc, Trandafirilor, Ialomiţei, Ion Gallu, Corvinilor, Anton Pann şi Grigore Ureche, se va lucra şi pe bulevardul I.C. Brătianu şi Piaţa Libertăţii, care necesită reparaţii preventive prin intermediul cărora să se evite degradarea şi mai accentuată a carosabilului, reparat ultima dată în urmă cu aproximativ 15 ani. În zona de SUD, pe lângă continuarea lucrărilor din cartierul Micro 16, în paralel se va lucra şi în cartierele Carpaţi II şi Micro 17. Tot în zona de SUD, se va lucra pe o porţiune a străzii Magnoliei şi pe străzile din cartierul Soarelui. Totodată, o lucrare mai impoortantă din această zonă va fi realizată pe strada Botizului, unde este necesară schimbarea fundaţiei din dale de beton şi reasfaltarea parţială. În afară de lucrările de reparaţii curente, în acest an vor fi continuate lucrările la străzile MIhai Viteazu şi Prahovei, respectiv în Piaţa Jean Calvin.

Deşi s-a declarat optimist în privinţa ritmului de desfăşurare a lucrărilor, edilul şef a afirmat că până la începutul lunii aprilie, va fi luată decizia privind continuarea contractelor cu firmele care efectuează în prezent reparaţii la străzile din municipiu. Până la termenul menţionat, vor fi analizate listele complete cu sursele de aprovizionare pentru materialele folosite, solicitate reprezentanţilor celor două firme.Totodată, executanţilor li s-a cerut să efectueze analize de laborator a materialelor utilizate pentru lucrările din Micro 16, iar în paralel, în vederea întocmirii unei situaţii comparative, Primăria va solicita astfel de analize în laboratoare din oraşe precum Baia Mare şi Cluj Napoca. Măsura a fost decisă după ce s-a constatat că la nici o jumătate de an de la reabilitarea unor străzi din Micro 16, dar şi pe alte artere principale de circulaţie din oraş, asfaltul s-a fărâmiţat şi au apărut deja gropile în carosabil.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.