Turneu internaţional de floretă la Satu Mare


Sala de Sport “Ady Endre” din municipiu va găzdui la sfârşitul acestei săptămâni concursul internaţional de scrimă “Cupa Satu Mare” pentru florete fete cadeţi. În cadrul evenimentului, organizat de Clubul Sportiv şi Primăria Satu Mare, vor participa nu mai puţin de 64 de sportive din 11 ţări, între care floretiste de top din circuitul european.

Antrenorul Dan Şuta din cadrul Clubului Sportiv Satu Mare afirmă că turneul de scrimă de la sfârşitul acestei săptămâni este nu doar unul dintre cele mai importante evenimente sportive organizate în acest an în România, dar şi singura competiţie de talie mondială la scrimă care au loc în ţara noastră.

Între sportivele de elită care vor fi prezente la Satu Mare se vor afla slovaca Michalla Celerova, numărul doi în clasamentul mondial al cadetelor, în timp ce cu lotul Ungariei vor sosi două sportive din Top 10, iar din delegaţia României nu vor lipsi floretistele din lotul naţional de cadete antrenat de Petre Ducu.

Sâmbătă, 12 februarie, de la ora 9:00 va avea loc concursul individual, iar de la ora 17:00 sunt prevăzute finalele. Duminică este programat, de la ora 9:00, concursul pe echipe, urmat de finale, cu începere de la ora 14:00.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.