Decât primar, mai bine finanţist ori director în Primărie


După toată degringolada generată de noul sistem de retribuire a bugetarilor, salariul lunar al primarului Iuliu Ilyes nu depăşeşte 2.600 lei. Astăzi, într-o conferinţă de presă, edilul şef a mărturisit că ăştia sunt toţi banii pe care îi ia în mână într-o lună, în timp ce salariile viceprimarilor sunt mai mici cu circa 300 lei.

“Actuala lege a salarizării a determinat un adevărat haos şi a început deja să creeze conflicte şi nemulţumiri, în condiţiile în care permite ca unii salariaţi să câştige chiar şi până la 8.000 lei lunar, iar alţii să primească mai puţin decât înainte” – a afirmat primarul. Ilyes a mai spus că până şi directorii unora dintre instituţiile subordonate Primăriei au salarii mai mari decât primarul, în timp ce angajaţii Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale sunt cei mai avantajaţi, deoarece, pe lângă leafa lunară primesc şi o grămadă de stimulente. “Cel puţin un sfert dintre angajaţii DITL, precum şi directorii instituţiilor subordonate iau mai mulţi bani decât primarul” – a precizat Ilyes.

Revenind la situaţia generală a sistemului de salarizare, generator de discriminări iresponsabile pe linie de retribuire, primarul a afirmat că acest aspect a fost prezentat şi vicepremierului Marko Bela, cu prilejul vizitei efectuate la Satu Mare, şi că există speranţe ca situaţia să se schimbe până cel târziu la începutul trimestrului II.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.