De la inimă pentru … inimă!

Picturi, desene şi lucrări de grafică, născute din mâinile îndemânatice a unor elevi-artişti ai Şcolii de Arte Satu Mare, la care se mai adaugă alte 22 de lucrări donate de către Asociaţia Artiştilor Plastici “Casa Creaţiei” Sătmărene, vin să ajute copiii bolnavi de diabet din judeţul nostru. Şi, cum ideile bune, au năravul lor, de a veni în orice loc şi, în orice moment, reprezentanţii Clubului Lions “Someş” Satu Mare spun că, o parte din banii obţinuţi din licitarea lucrărilor de artă, vor veni în ajutorarea copiilor ce se luptă cu diverse afecţiuni de vedere.

Evenimentul cultural care, deschide o nouă perspectivă în ceea ce priveşte actele de caritate în oraşul de pe Someş, a avut loc astă seară, cu începere de la ora 18.00 la Şcoala de Arte Satu Mare. Odată create, lucrările au fost expuse, jurizate, urmând ca în data de 25 februarie, în cadrul unui bal de caritate, să-şi găsească noi stăpâni.

De altfel, ideea unui asemenea demers, îi aparţine lui Cristian Sasu, membru al Clubului Lions “Someş” Satu Mare şi, directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Satu Mare. Şi, cum ideea odată născută, avea nevoie de parteneri pentru a fi dus la bun sfârşit, iniţiatorii şi-au găsit şi parteneri pe măsură, în Şcoala de Arte, Asociaţia Artiştilor Plastici şi, nu în ultimul rând, în Consiliul Judeţean (CJ) Satu Mare.
Lucrările expuse de către elevi au fost jurizate după trei categorii: grafică, pictură şi sculptură. Cel care a înmânat diplomele şi “pliculeţul” aferent celor mai dotaţi elevi, a fost chiar iniţiatorul proiectului, Cristian Sasu.

Dacă e să spicuim numele câtorva artişti, nu putem trece fără să-i amintim pe Ştefania Nicoară şi Denisa Costin, pentru lucrările de grafică expuse. Teodora Andrişan, Cristian Bolba şi Vasile Marina, au fost remarcaţi ca fiind cei buni pictori ai serii, în urma pânzelor expuse. De asemenea, la secţiunea de sculptură, s-au remarcat Ştefania Pop şi Bartók Boglárka. La eveniment au mai fost prezenţi, vicepreşedintele CJ Satu Mare, Adrian Ştef, preşedintele Asociaţiei Artiştilor Plastici, Gergely Csaba, pictori, sculptori, elevi şi părinţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.