Concursuri de nivel naţional la Satu Mare

Pe lângă concursurile şi evenimentele culturale organizate în anii precedenţi, conducerea Şcolii de Arte Satu Mare vine cu noi planuri pentru 2011. Chitara clasică, dansul sportiv şi, nu în ultimul rând, muzica populară se vor bucura de mai mult interes din partea organizatorilor. “În prezent, chitara ca instrument de interpretare a muzicii clasice este slab promovată în întreaga ţară. Pentru a remedia măcar parţial această lipsă, Şcoala de Arte Satu Mare va organiza primul Festival concurs de chitară clasică din regiunea de nord-vest a ţării. Astfel, potrivit regulamentului stabilit, fiecare şcoală de arte din regiunea ţintă va selecta câte trei interpreţi, cu care vor participa la corcursul organizat în decursul a două zile. Partenerul şcolii în organizarea acestui concurs va fi Asociaţia de Chitară Transilvania”, vine cu lămuriri directorul Şcolii de Arte Satu Mare, Mircea Deac.

În perioada 4-5 iunie, în parteneriat cu Federaţia română de dans sportiv, “Royal Dance Club” şi Primăria Satu Mare va avea loc prima ediţie a Concursului naţional de dans sportiv “Cupa Sătmarului”. Evenimentul este unul cât se poate de binevenit în calendarul competiţional al instituţiei sătmărene, mai ales că, ultimul concurs de dans sportiv de nivel naţional organizat în oraşul nostru, a avut loc în urmă cu şapte ani, în 2003.

Nu sunt uitaţi nici iubitorii de muzică populară. În luna august al acestui an este programat şi Festivalul concurs de muzică populară “Oţeloaia”. Mircea Deac doreşte să-i de-a o amprentă “naţională”. Concursul de muzică populară se va desfăşura în oraşul reşedinţă de judeţ iar elevii cei mai talentaţi vor urca şi pe scena festivalului tradiţional de la Oţeloaia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.