A părăsit ATI

De la sfârşitul săptămânii trecute, sătmăreanul K.A., diagnosticat cu gripă nouă produsă de virusul AH1N1, nu mai este intubat. Totodată, pentru că a fost înregistrată o evoluţie favorabilă a stării de sănătate, acesta a fost mutat într-o rezervă a Secţiei Anestezie Terapie Intensivă, unde nu mai este necesar să fie monitorizat în permanenţă.

În vârstă de 36 ani, K.A. a fost internat la Spitalul Judeţean Satu Mare în seara zilei de 23 ianuarie, după ce în data de 21 a fost diagnosticat cu bronhopneumonie la o clinică din Timişoara. Deoarece existau suspiciuni cu privire la gripă cu virsus AH1N1, probele recoltate în acest sens de la K.A. au fost trimise la Institutul “Cantacuzino” Bucureşti, iar în data de 26 ianuarie, Direcţia de Sănătate Publică a primit confirmarea diagnosticului de gripă nouă.

Acesta este primul caz de gripă porcină înregistrat la Satu Mare. Un alt caz confirmat a fost cel al bebeluşului Bontye Valentina de un an şi două luni, din localitatea Petin. După ce a fost operată pentru o peritonită generalizată, în data de 12 ianuarie, patru zile mai târziu fetiţa a fost transferată la Clinica de Chirurgie Pediatrică din Cluj Napoca, cu bronhopneumonie. În data de 25 ianuarie, la trei zile după ce bebeluşul a decedat, la clinica din Cluj a fost primită de la Institutul “Cantacuzino” confirmarea privind gripa provocată de AH1N1.

Pe de altă parte, şi S.M., tânăra de 24 ani din localitatea Terebeşti, internată în 14 ianuarie a.c., la Anestezie Terapie Intensivă cu suspiciunea de AH1N1 ( diagnostic infirmat ulterior de Institutul “Cantacuzino”), a fost mutată în secţia Interne a Spitalului Judeţean, starea de sănătate a acesteia înregistrând o evoluţie favorabilă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.