Salubrizarea va fi mai scumpă şi la Carei

Dacă e să dăm crezare zvonurilor, careienii vor avea de scos mai mulţi bani din buzunare pentru serviciile de salubrizare. Edilii oraşului se pregătesc să încline pentru a accepta propunerea firmei de salubrizare “Bioflorisal”, care are în vedere aproape o dublare a taxelor de salubrizare.

În prezent cuantumul stabilit de către consilieri încă anul trecut, este de 54 de lei pe lună, pentru un metru cub, pentru persoanele juridice şi de 24 de lei pentru cele fizice. Edilul-şef al oraşului, Eugen Kovács, nu vede însă cu ochi buni intenţia firmei de salubrizare. Mai mult decât atât, acesta susţine că taxele în vigoare şi aşa sunt destul de ridicate şi nu ar fi indicat, în nici un caz o dublare a acestora.

„Nu trebuie însă neglijate nici argumentele firmei de salubrizare. Trebuie să-i înţelegem şi pe ei. Depozitarea unui metru cub de mizerii îi costă nu mai puţin de 17 lei pe lună, la care se mai adaugă costurile de transport şi combustibilul”, spune primarul oraşului Carei. La un simplu calcul reiese că în prezent, o persoană fizică plăteşte 4,68 de lei pe lună, pentru a se vedea scăpat de mizerii. În schimb patronii au de scos din buzunare 7,5 lei lunar ca taxă de salubrizare.

Chiar dacă edilii vor fi nevoiţi să accepte o oarecare majorare de preţuri, Eugen Kovács spune că nu este de acord cu o creştere mai mare de 30%.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.