Bani pentru Oncologia Spitalului Judeţean

Ministerul Sănătăţii va aloca judeţului Satu Mare fonduri pentru lucrările de reparaţie capitală şi de dotare cu aparatură medicală a secţiei Oncologie din cadrul Spitalului Judeţean. Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean, Csehi Arpad, necesarul estimat pentru secţia Oncologie este de 2.500.000 lei, din care 1.500.000 lei pentru dotarea cu aparatură medicală, iar 1.000.000 lei pentru lucrările de reparaţie capitală. Cofinanţarea ce va fi asigurată de Consiliul Judeţean este de minim 3%, respectiv 30.000 lei, din valoarea totală estimată a lucrărilor de reparaţii capitale, şi 5% (75.000 lei) din suma totală prevăzută pentru aparatura medicală.

Alocarea acestor bani are loc în cadrul programelor derulate de Ministerul Sănătăţii, începând cu anul trecut, în vederea reabilitării şi dotării cu aparatură medicală a unora dintre unităţile medicale specializate de la nivel naţional, în conformitate cu strategia în domeniul dezvoltării şi modernizării infrastructurii sanitare. Un astfel de program este cel pentru dotarea şi reabilitarea secţiilor de Oncologie din cadrul spitalelor publice.

În cadrul acestui program, Consiliul Judeţean Satu Mare va achiziţiona un Computer Tomograf şi va începe procedurile pentru lucrările de reparaţie capitală a secţiei de Oncologie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.