Se pot depune cererile pentru alocaţii de sprijin


Cererile pentru acordarea alocaţiilor de sprijin ce revin familiilor cu venituri reduse care au în creştere şi îngrijire copii în vârstă de până la 18 ani, pot fi depuse începând de astăzi la Serviciul Public de Asistenţă Socială Satu Mare. Preluarea cererilor este prevăzută în zilele de marţi, miercuri şi joi, între orele 9:00-14:00, la Biroul de Prestaţii Sociale. Începând cu acest an, au intervenit modificări în privinţa acordării alocaţiilor de sprijin, după ce, Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.105/2003 privind alocaţia familială complementară şi alocaţia de susţinere pentru familia monoparentală a fost abrogată, odată cu intrarea în vigoare a Legii nr.277 din 24 decembrie 2010, privind alocaţia pentru susţinerea familiei.

Prin această lege se instituie alocaţia pentru susţinerea familiei ca formă de sprijin pentru familiile cu venituri reduse care au în creştere şi îngrijire copii în vârstă depână la 18 ani. Potrivit SPAS Satu Mare, pentru familia formată din soţ, soţie şi copiii aflaţi în întreţinerea acestora, care locuiesc împreună, al cărei venit net mediu lunar pe membru de familie se situează până la 200 lei, cuantumul lunar al alocaţiei este stabilit după cum urmează: 30 lei pentru familia cu un copil, 60 lei pentru familia cu doi copii, 90 lei pentru familia cu trei copii, respectiv 120 lei pentru familia cu patru sau mai mulţi copii.

Pentru familia al cărei venit net mediu lunar pe membru de familie se situează între 201 lei şi 370 lei, cuantumul alocaţiei este 25 lei pentru familia cu un copil, 50 lei pentru familia cu doi copii, 75 lei pentru familia cu trei copii, şi 100 lei pentru familia cu patru sau mai mulţi copii.

În ceea ce priveşte familia monoparentală, formată din persoana singură şi copiii aflaţi în întreţinerea acesteia, care locuiesc împreună, şi al cărei venit net mediu lunar pe membru de familie se situează până la 200 lei, cuantumul lunar al alocaţiei este 50 lei pentru familia cu un copil, 100 lei pentru familia cu doi copii, 150 lei pentru familia cu trei copii, respectiv 200 lei pentru familia cu patru sau mai mulţi copii.

Totodată, în cazul familiei monoparentale al cărei venit net mediu lunar pe membru de familie se situează între 201 lei şi 370 lei, cuantumul alocaţiei este stabilit la 45 lei pentru familia cu un copil, 90 lei pentru familia cu doi copii, 135 lei pentru familia cu trei copii şi 180 lei pentru familia cu patru sau mai mulţi copii.

Mai multe informaţii referitoare la alte condiţii pe care trebuie să le îndeplineacă familiile care solicită acordarea alocaţiilor de sprijin, precum, şi actele necesare, pot fi obţinute la SPAS sau de pe site-ul oficial al Primăriei Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.