Aglomeraţie în Adăpostul de Noapte


Afectaţi de frigul aspru din ultima perioadă, tot mai mulţi oameni ai străzii din Satu Mare îşi caută refugiul în Adăpostul de Noapte. Creşterea numărului celor care solicită găzduirea în adăpost face ca locurile disponibile să fie insuficiente, şi îl determină pe coordonatorul Centrului Social de Urgenţă, Daniel Săveanu, să apeleze la improvizaţii.

Seară de seară, în Adăpostul de Noapte sunt găzduite până la 100 de persoane, număr aproape dublu faţă de cele 60 de locuri disponibile. Din această cauză, multora dintre asistaţi nu le pot fi puse la dispoziţie nici măcar saltele aşternute pe jos, pe care să doarmă. De aceea, din teama de-a nu fi nevoiţi să-şi petreacă noaptea sub cerul liber, aceştia preferă să doarmă pe câte un scaun. Daniel Săveanu afirmă că, faţă de anii trecuţi, în această iarnă este înregistrat cel mai mare număr de oameni ai străzii care cer să fie primiţi în adăpost, pentru a nu trebui să rămână afară sau să-şi caute refugiul la Unitatea de Primire a Urgenţelor, ori în fostele centrale termice dezafectate.

Asistaţii din Adăpostul de Noapte primesc zilnic micul dejun, iar seara, la cină, datorită generozităţii unor familii de credincioşi din Satu Mare, au parte de hrană caldă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.