Agenţiile de turism, în pană de clienţi pentru Egipt


Revoltele din nordul Africii şi-au pus amprenta şi asupra agenţiilor de turism din Satu Mare. Deşi au oferte avantajoase pentru lunile februarie-martie, clienţii nu se mai înghesuie să profite de acestea, preferând să-şi facă rezervări pentru alte ţări sau chiar pentru staţiunile de pe litoralul românesc.

Sharm el Sheikh şi Hurghada, cele mai cunoscute staţiuni din Egipt, nu mai reprezintă o atracţie pentru sătmăreni de când violenţele de stradă din Cairo au luat amploare. Cu toate acestea, în timp ce reprezentanţii unora dintre agenţiile de turism din Satu Mare afirmă că, chiar dacă ar avea solicitări din partea celor dornici să se relaxeze la soare, ar respecta recomandările Ministerului Afacerilor Externe de-a nu-i încuraja pe potenţialii turişti să-şi petreacă vacanţa în Egipt, alţii susţin că nu au primit nicio înştiinţare oficială în acest sens de la Agenţia Naţională a Agenţiilor de Turism.

Laura Goia, de la agenţia de turism Savi Travel, afirmă că faţă de anul trecut, când solicitările pentru Egipt reprezentau 70% din numărul total al vacanţelor preferate de sătmăreni în intervalul ianuarie-martie, acum numărul acestora s-a redus aproape total. În schimb, dacă nu se orientează înspre destinaţii călduroase în plină iarnă, tot mai mulţi sătmăreni se interesează de ofertele pentru litoralul românesc. House of Travel, altă agenţie, situaţie identică. Tar Robert afirmă că, deşi ofertele sunt extrem de avantajoase pentru această perioadă, nu există solicitări. Însă, chiar dacă ar exista solicitări, pentru a fi în siguranţă, sătmărenilor li se recomandă să renunţe la sejururi, în conformitate cu recomandările primite prin e-mail din partea Ministerului Afacerilor. Deoarece pe lângă Egipt, una dintre destinaţiile preferate de către sătmăreni este Turcia, agenţiile de turism au ieşit deja pe piaţă cu oferte atractive valabile de la începutul până la sfârşitul sezonului estival. Astfel, cei ce preferă Turcia şi achită pachetul integral până la sfârşitul lunii martie, vor beneficia de o reducere de până la 30 de procente din costul total al sejurului.

Un Comentariu la "Agenţiile de turism, în pană de clienţi pentru Egipt"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.