O săptămână de respiro pentru elevi

Gata cu stress-ul pentru testele, lucrările şi tezele cu care s-au confruntat în ultimele trei săptămâni! De astăzi, elevii sunt în vacanţă, până pe 7 februarie când începe semestrul II. Apoi vor avea de umblat la şcoală până pe 16 aprilie, când primesc o nouă săptămână de respiro.

Pentru clasele neterminale, anul şcolar ţine până pe 17 iunie. În ceea ce priveşte elevii claselor a XII-a, care se pregătesc pentru Bacalaureat, aceştia vor avea de trecut “proba de foc” în intervalul 6 iunie – 1 iulie.
Nici cei de clasa a VIII-a nu scapă de testările de sfârşit de an. De altfel, ei vor avea cursuri până pe data de 10 iunie. Potrivit programului stabilit de Ministerul Învăţământului, cei care au absolvit gimnaziul au la dispoziţie trei zile să se înscrie la examene, respectiv în perioada 13-15 iunie. Apoi, urmează să dea seamă de cunoştiinţele de gramatică dar şi de literatură română în data de 20 iunie. Apoi, în 21 iunie, e rândul celor care au studiat în limba unei minorităţi naţionale pentru a da ochii cu examinatorii. Şi cum nici matematica nu poate ieşi din ecuaţia testărilor de sfârşit de an, elevii vor susţine acest examen în data de 22 iunie. Stressul ţine până pe 24 iunie, când examinatorii vor afişa rezultatele probelor susţinute de către elevi. Elevii şi părinţii nemulţumiţi de notele obţinute au şansa să depună contestaţii, iar rezultatele finale vor fi date publicului pe 27 iunie, după care elevii se pot înscrie la liceu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.