Cursuri pentru şomeri

Pentru a oferii încă o şansă celor aflaţi în căutarea unei slujbe, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Satu Mare vine în întâmpinarea sătmărenilor. În luna februarie şomerii vor avea posibilitatea să se reprofileze alegându-şi o nouă meserie, cu oareşce căutare pe piaţa muncii locale.

Analizând situaţia din judeţ, conducerea AJOFM Satu Mare s-a gândit să organizeze cursuri de cofetari, de croitori, un curs de contabilitate şi unul în domeniul creşterii plantelor. La cele patru cursuri sunt aşteptaţi 70 de candidaţi, având în vedere că numărul de locuri este limitat.

Astfel, 14 şomeri au şansa să devină cofetari. Acelaşi număr de locuri este oferit şi pentru cei care doresc să înveţe tainele croitoriei sau să obţină un atestat în domeniul creşterii plantelor. În schimb, contabilii, probabil, sunt la mai mare căutare pe piaţa muncii locale, având în vedere că AJOFM Satu Mare scoate la bătaie 28 de locuri pentru cei care vor să se specializeze în acest domeniu.

Cu toate acestea numărul cursurilor şi al locurilor disponibile este mai mic decât în alţi ani. Acum, de pe lista reprofilărilor lipsesc domenii precum cele de: betonist, administrator în domeniul turismului, zidar, zugrav, tapetist sau sudor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.