S-a deschis expoziţia de păsări şi animale mici

Casa de Cultură a Sindicatelor din Satu Mare şi-a deschis astăzi porţile pentru toţi iubitori de animale din judeţ. 40 de crescători, cu multe sute de găini, cocoşi, porumbei, iepuri, păuni, şi alte vietăţi au venit să le arate sătmărenilor cele mai frumoase exemplare dintre animalele pe care le cresc cu atâta dragoste.

Tarcsa Attila, preşedintele Asociaţiei Judeţene a Crescătorilor de Păsări şi Animale Mici din Satu Mare, spune că din cei 40 de “mici fermieri”, doar unul este de peste hotare. “Anul acesta avem doar un invitat din Ungaria. Restul crescătorilor sunt din judeţul Satu Mare”, explică preşedintele. Întrebat la a câta ediţie a ajuns expoziţia de păsări şi animale mici, Tarcsa Attila se pare că este pus în încurcătură. “Nu mai ştiu. Organizăm expoziţii de peste 20 de ani. De dinainte de Revoluţie. Dacă nu ne-am expus animalele aici în incinta Casei de Cultură a Sindicatelor, atunci am primit spaţiu de expunere la piaţă. Poate cu un an, doi lipsă, însă noi am venit de fiecare dată în faţa sătmărenilor”, explică Tarcsa Attila.

După ce au fost jurizaţi, termen tehnic ce sumează cântărirea şi măsurarea dimensiunilor animalelor înscrise pentru a fi expuse, organizatorii au deschis porţile publicului dornic să cunoască mai multe despre creşterea şi îngrijirea animalelor din gospodării.

De altfel, cei intersaţi pot viziona expoziţia începând de astăzi până duminică, inclusiv. Şi cum, desigur, foarte mulţi abia aşteaptă să treacă pragul Casei de Cultură, nu ne rămâne decât să vă informăm şi asupra intervalelor orare în care organizatorii vă aşteaptă în faţa cuştilor şi coliviilor expuse.

Astăzi, expoziţia va fi deschisă până la ora 19.00, urmând ca mâine şi sâmbătă să aveţi zilnic la dispoziţie, nu mai puţin de zece ore pentru a vă plimba printre animale. Astfel, organizatorii vă aşteaptă în intervalul orar 09.00 – 19.00. Şi cum mulţi nu pot să-şi facă timp decât duminică pentru a vedea aceste mici vietăţi, organizatorii s-au gândit şi la această latură a sătmărenilor. Duminică, ultima zi expoziţională din acest an, sătmărenii sunt aşteptaţi să treacă pragul Casei de Cultură a Sindicatelor în intervalul orar 09.00 – 15.00.

Pentru a vedea expoziţia, adulţii au de plătit 5 lei pentru un bilet, pe când copiii 3 lei. Grupurile organizate beneficiază de reducere. Pentru ei preţul unui bilet este de 2 lei pe persoană.

3 Comentarii la "S-a deschis expoziţia de păsări şi animale mici"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.