Remorci cu probleme

Ieri dimineaţă, la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, Vasyl S. un cetîţean ucrainean în vârstă de 26 de ani. Acesta se afla la volanul unui TIR cu care tracta o semiremorcă, pe care erau aplicate plăcuţe cu numere de înmatriculare provizorii de Satu Mare. Cu ocazia formalităţilor pentru ieşirea din ţară, şoferului i-au fost solicitate la controlul de frontieră şi actele maşinii şi al remorcii. Însă cercetările au arătat că semiremorca figurează ca fiind radiată din circulaţie din decembrie 2008.

Bărbatul le-a spus poliţiştilor că a cumpărat semiremorca de la o firmă din municipiul Oradea, de acolo a primit şi documente de însoţire. Mai mult decât atât bărbatul susţine că i s-a comunicat că poate folosi vehiculul fără probleme.

În seara aceleiaşi zile, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pe sensul de ieşire din ţară Romulus B. din judeţul Cluj. Bărbatul conducea un autocamion marca Volvo, înmatriculat în Cluj, cu care tracta o semiremorcă. Pe plăcuţa de înmatriculare a semiremorcii era trecut cu marker negru acelaşi număr de înmatriculare ca şi pe capul tractor.

La controlul de frontieră efectuat de către oamenii legii, şoferul nu a putut prezenta documente pentru semiremorcă. Poliţiştii de frontieră au făcut verificări şi au constatat că aceasta nu figurează ca fiind înmatriculată în România. Şoferul a declarat că la sfârşitul anului trecut a intrat în România cu acest ansamblu de autovehicule care, la momentul respectiv erau înmatriculate în Anglia. În cursul lunii ianuarie 2011 autotractorul Volvo a fost înmatriculat în ţara noastră, dar remorca nu. Însă Romulus B. spune că trebuia să plece în Ungaria după marfă, aşa încât pe verso-ul plăcuţei de înmatriculare englezeşti de pe semiremorcă a trecut cu o cariocă acelaşi număr de înmatriculare de pe autocamion.

Celor doi şoferi le-au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de tractare a unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.