La 11.00 trecute fix

Nu le-a păsat nici de trecători, şi nici de oamenii legii care ieşeau şi intrau grăbiţi în sediul Poliţiei. Însă, să fim drepţi, nici poliţiştii nu le-au prea băgat în seamă. Văzând că au “liber” să-şi încarce spinările cu câteva crengi tăiate de cei de la Florisal, câteva femei s-au pus pe treabă. Şi toate astea nu în toiul nopţii ori ascunzându-se de ochii lumii. Ci ieri, ziua în amiaza mare, la “11 trecute fix” şi … ditamai în faţa Poliţiei!
Până să vină tractorul să încarce crengile tăiate de pe copacii ce mărginesc strada Alexandru Ioan Cuza din Satu Mare, femeile şi-au văzut liniştite de treabă. Mărunţeau crengile cu o răbdare ieşită din comun, fără stres, fără mustrări de conştiinţă.

Dincolo de stradă, la o aruncătură de băţ, doi poliţişti stăteau de vorbă chiar pe scările instituţiei. Altul chiar atunci îşi parca maşina. S-au făcut că nu văd. Nu-i interesa să-i întrebe de sănătate. Prinzând curaj, femeile au început să care la crengi şi lemne mai groase, de li se îndoia spinarea. Mai zâmbeau aruncându-şi ochii la poliţiştii ocupaţi cu “de-ale serviciului”, că altfel cum să ne explicăm orbirea de moment?
Şi toate astea s-au întâmplat în nici o jumătate de oră, până ce au apărut muncitorii de la Florisal pentru a curăţii zona. Destul timp, zic eu, pentru câteva legături de lemne să-şi mai oblojească oasele, prinse de gerul de afară.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.