La vânătoare de câini

Situaţia devine tot mai critică la Halmeu. După ce săptămâna trecută sătenii au pus mâna pe o vulpe suspectă de turbare în zona gării din localitate, zilele trecute a fost identificat şi un câine, cu un comportament ciudat.

Potrivit sătenilor animalul s-a ascuns într-unul din beciurile din localitate, până ce i-a venit de hac, chiar stăpânul casei. După ce a omorât animalul, a mers cu cadavrul acestuia la medicul veterinar din sat. În urma primelor analize efectuate, rezultatul este negativ, însă spun medicii, acesta nu are încă valoare de diagnostic. Pentru a înlătura orice urmă de suspiciune veterinarii au prelevat o probă din creierul animalului, însă rezultatele finale nu vor ajunge pe masa experţilor decât în cel puţin 21 de zile.

Drept urmare, edilii locali s-au gândit să treacă la măsuri drastice în ceea ce priveşte identificarea şi prinderea câinilor vagabonzi din localitate.

Potrivit acestora pe raza comunei s-ar afla nu mai puţin de 40 de câini vagabonzi. O parte din aceştia au fost capturaţi weekendul trecut, după ce conducerea Primăriei din Halmeu a cerut ajutorul unei firme de ecarisaj. Astfel, sâmbătă şi duminică au fost prinşi 20 de câini vagabonzi. Însă bătăile de cap nu se opresc aici, deoarece factura pentru capturarea şi eutanasierea patrupezilor îi revine tot Consiliului Local (CL). Procedura de capturare şi injectare cu soluţie mortală a unui animal costă nu mai puţin de 200 de lei.

2 Comentarii la "La vânătoare de câini"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.