“Sătmărenii nu au cultura consumului de peşte !”

Astăzi a fost, într-o vizită de tatonare şi prospectare economică, Marian Constantin Cuzdrioreanu (foto) – preşedintele Patronatului Procesatorilor, Importatorilor şi Distribuitorilor de Peşte din România. Cei care mai urmăresc emisiunile postului de televiziune Euforia TV îl cunosc mai degrabă sub numele de “Don Mariano”, el fiind protagonistul unei emisiuni culinare în care demonstrează cum se gătesc preparate din carne de peşte numai cu ingrediente autohtone.

Conform celor declarate pentru Sătmăreanul, Marian Constantin Cuzdrioreanu a făcut o primă evaluare a potenţialului sătmărean în ceea ce priveşte distribuţia de peşte şi fructe de mare, primele discuţii în acest sens avându-le cu reprezentanţi ai lanţului de produse alimentare CBA, cu preşedintele Federalcoop Satu Mare – Teodor Giurgiu – şi cu patroni ai unor magazine private interesate de subiect.

“Contrar primelor aparenţe, am văzut clar că în judeţul Satu Mare există realmente un potenţial, încă nevalorificat suficient, pentru tot ceea ce înseamnă distribuţia modernă de peşte şi fructe de mare. Pe de altă parte, este evident că pentru oamenii din această zonă nu este prea popular consumul de peşte, adică nu au prea pronunţată cultura consumului de peşte cu toate că acest gen de carne este realmente cea mai sănătoasă”, ne-a declarat Marian Constantin Cuzdrioreanu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.