Haltă-n baltă cu echipă de control cu tot

Un veritabil desant de oficialităţi şi reprezentanţi ai unor instituţii din Satu Mare s-a deplasat astăzi în Halta Amaţi, pe strada Floarea de Colţ pentru a încerca adâncimea bălţilor impresionante formate pe stradă şi în curţile oamenilor, după ce acestea au fost inundate din cauza blocării canalelor de drenare. La faţa locului s-au deplasat reprezentanţii Primăriei şi Instituţiei Prefectului Satu Mare împreună cu cei ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Someş”, Agenţiei Naţionale pentru Imbunătăţiri Funciare, Inspectoratului de Stat în Construcţii şi S.C. Samcif S.A.

După ce a constatat ceea era evident, conducerea Primăriei a intervenit pentru realizarea imediată a unui canal de scurgere nou de-a lungul străzii, în locul celui colmatat care traversează mai multe proprietăţi private, pentru scurgerea apelor spre canalele de pe strada Lucian Blaga, respectiv spre canalele de drenare ale A.N.I.F. Totodată, reprezentanţii Primăriei au discutat cu conducerea centrului logistic CBA de la capătul bulevardului Lucian Blaga, pentru verificarea asigurării scurgerii apelor spre canalul Homorod, în zona lucrărilor de amenajare a centrului logistic.

Investitorii au realizat staţii de colectare şi pompare necesare pentru drenarea apelor colectate de pe bulevardul Lucian Blaga, urmând ca Primăria Satu Mare să înceapă la primăvară curăţarea şi decolmatarea întregului şanţ de-a lungul acestui bulevard şi să-i obligepe proprietarii terenurilor să refacă intrările în incinte, cu ajutorul tubulaturilor necesare scurgerii apelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.