Nou “centru social” de peste 130.000 de euro

Dacă e să ţinem cont de proiectul de hotărâre iniţiat de primarul Iuliu Ilyes, peste ceva vreme unii dintre angajaţii Primăriei Satu Mare îşi vor desfăşura activitatea în clădirea fostei centrale termice de pe aleea Jiului din cartierul Micro 14. Proiectul se referă la aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „ Amenajare centru tehnic electoral şi centru social de cartier, aleea Jiului Bl. 64” şi va fi dezbătut în şedinţa Consiliului Local care va avea loc la sfârşitul acestei luni.

Unele precizări au fost făcute de primar şi la conferinţa de presă din 12 ianuarie. Iuliu Ilyes a menţionat că în locul fostei centrale termice se doreşte amenajarea unui centru tehnic electoral, dar pentru că Primăria nu dispune de spaţiu suficient în vederea desfăşurării activităţii unora dintre compartimente, aici va fi amenajat şi un centru social de cartier, ceea ce înseamnă că sătmărenii care locuiesc în Micro 14 nu vor trebui să se mai deplaseze la Primărie pentru orice hârţoagă, deoarece vor avea posibilitatea să se adreseze angajaţilor ce vor avea activitate în noul sediu. Proiectul de hotărâre, care este supus atenţiei cetăţenilor pe site-ul Primăriei arată că, valoarea rezultată din indicatorii tehnnico-economici, raportată la suprafaţa desfăşurată a clădirii, este de 131.318 euro (564.615 lei – fără TVA ).

Între lucrările care urmează să fie efectuate sunt menţionate compartimentări din cărămidă şi uşoare din gips – carton, cu asigurarea optimă a luminii naturale, rezolvarea scurgerilor apelor pluviale de pe acoperiş cu ajutorul jgheaburilor şi a burlanelor, izolarea termică şi hidrofugă a planşeului clădirii, finisaje interioare şi exterioare superioare care vor consta în tencuieli, gletuiri, zugrăveli şi vopsiri, izolarea termică a pereţilor, amenajarea de grupuri sanitare, inclusiv pentru persoanele cu handicap, instalaţii sanitare şi electrice, amenajarea unei parcări, etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.