Şase decenii de existenţă

“Biblioteca Judeţeană (BJ) Satu Mare va împlinii în acest an 60 de primăveri” spune directorul instituţiei, Mircea Ardelean. Pentru a marca această aniversare, şeful BJ Satu Mare a avut intenţia, de altfel împărtăşită şi colegilor veniţi la întâlnirea şefilor de biblioteci judeţene din întreaga ţară, desfăşurată anul trecul la Braşov, ca sesiunea din acest an al Asociaţiei Naţionale a Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) să aibă loc la Satu Mare. A fost ascultat, însă cei prezenţi au însărcinat cu organizarea întâlnirii din acest an, conducerea BJ din Baia Mare.

“E adevărat că BJ din Baia Mare are bugetul de câteva ori mai mare decât a-l nostru. Dar era frumos să aducem bibliotecarii din ţară, la Satu Mare”, este de părere Mircea Ardelean.

Şi cum lumea nu se opreşte-n loc dacă nu se materializează o idee sau două, nici şeful bibliotecarilor sătmăreni nu dă nici o palmă înapoi de la planurile gândite cu atâta migală. Unul din punctele proiectului de management al directorului este şi cel de a deschide câteva filiale noi care, spune el “nu vor fi neapărat la Satu Mare. Vor fi în alte localităţi sau, de ce nu, în afara ţării”. Cât şi cum se vor materializa proiectele şefului peste bibliotecari, rămâne de văzut. Că, între noi fie vorba, mai marii de pe la judeţ nu dau nici cât o ceapă degerată pe cultura sătmăreană.

Un Comentariu la "Şase decenii de existenţă"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.