Copii abuzaţi cu sutele, în judeţ

Unii sunt bătuţi cu bestialitate! Alţii neglijaţi, uitaţi în voia sorţii! Constrânşi la prostituţie fără ca lacrimile vărsate de atâta durere, să înduplece inimile “peştilor”! Alţii sunt “condamnaţi” să cerşească, în intersecţii, la colţurile de stradă şi în faţa bisericilor. Este cazul copiilor, pentru care copilăria nu va fi decât o amintire de coşmar.

Numărul cazurilor semnalate anul trecut depăşeşte cu mult pe cele înregistrate în 2009. Anuzl trecut, angajaţii Serviciului de intervenţie în situaţie de abuz, neglijare, trafic, migraţie şi alte situaţii de urgenţă, au înregistrat nu mai puţin de 348 de cazuri, care depăşeşte cu 86 numărul de abuzuri semnalate în 2009. Şefa Serviciului de abuz, psihologul Mihaela Bonea spune că o parte din cazurile semnalate nu s-au confirmat şi în realitate. Însă nu ascunde faptul că, în judeţul Satu Mare avem copii abuzaţi în toate felurile posibile. Scriptele vorbesc despre 12 minore abuzate sexual. Este important de remarcat că numărul abuzurilor sexuale a scăzut de la 22, cât era în 2009, la 12 anul trecut. O parte dintre minore au fost victimele traficului de persoane şi au fost silite să se prostitueze. Şi aici nu e vorba doar de minorele care au fost scoase din ţară urmând filiera vreunei organizaţii de prostituţie. Unele dintre ele au fost abuzate în ţară, sau în familie, în unele cazuri.

Angajaţii Serviciului de abuz au dat de greu şi în cazul copiilor bătuţi ori neglijaţi. “Să nu credeţi că e vorba doar de copii care provin din familii dezorganizate. Sunt copii cu părinţi ce au o stare materială destul de bună, însă nu îşi îndeplinesc aşa cum ar fi normal, menirea de părinte”, spune Mihaela Bonea. În cazul a 13 copii s-au adeverit plângerile depuse la instituţie. Nu sunt puţini nici micuţii scoşi în intersecţii să cerşească, sau puşi la muncă. Numărul acestora a ajuns anul trecut la 143. Mihaela Bonea mai spune că toţi aceşti copii au fost consiliaţi psihologic, şi în cazul în care nu se justifica reintegrarea în familie s-a trecut la darea în plasament a micuţilor.

B.B.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.