Periferii inundate

Apa freatică dă mari bătăi de cap autorităţilor sătmărene şi îi aduce în pragul diperării pe oamenii care locuiesc la periferie. Miercuri, cu prilejul conferinţei de presă, primarul Iuliu Ilyes a spus că străzile cele mai afectate sunt Dorobanţilor, Privighetorii şi Crângului, unde apa îi împiedică pe cetăţeni să se deplaseze în condiţii normale şi a inundat inclusiv terenurile agricole. Ilyes a mai spus că pentru a se stabili ce măsuri vor fi luate fără întârziere, problema a fost discutată cu Papp Zoltan, directorul Sistemului Naţional de Îmbunătăţiri Funciare Satu Mare.

Se va constitui o comisie, alcătuită din reprezentanţi ai Primăriei şi SNIF care se vor deplasa în municipiu pentru a constata care sunt străzile şi zonele cele mai afectate de apa freatică şi cea pluvială. Iuliu Ilyes a recunoscut că sistemul de drenare a municipiului a fost neglijat, ceea ce a condus la apariţia situaţiilor de felul celor de pe străzile de la periferie.

Probleme de felul celor cu care se confruntă locuitorii municipiului Satu Mare se înregistrează şi în judeţ. În comuna Lazuri, apa din pânza freatică a inundat o mare parte a zonei de la intrarea în localitate, dar sunt afectate şi gospodării din interiorul comunei ale căror grădini au fost inundate.

Un Comentariu la "Periferii inundate"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.