Mani Gyenes, între primii 30 la raliul Dakar 2011

Cel mai bun motociclist român de enduro, sătmăreanul Emanuel Gyenes – prietenii îi spun “Mani” -, a terminat pe locul 26 etapa a cincea de la Dakar, iar la general a urcat pe locul 24 (din cei 145 de motociclişti care au pornit la startul competiţiei).

Pilotul sătmărean a ocupat locul 26 în etapa a cincea a Raliului Dakar 2011, la clasa moto, disputată joi, între localităţile chiliene Calama şi Iquique, pe o distanţă de 459 de kilometri (423 de specială), informează site-ul oficial al competiţiei.

Gyenes a parcurs distanţa în cinci ore, 57 de minute şi 44 de secunde, el încheind etapa la 45,21 minute de învingător, Paulo Goncalves (Portugalia). Poziţia a doua a fost ocupată de chilianul Francisco Lopez (la două minute şi 18 secunde de Goncalves), iar pe locul trei s-a clasat olandezul Frans Verhoeven (la două minute şi 19 secunde). Celălalt român din competiţie, braşoveanul Marcel Butuza (KTM), a încheiat etapa pe locul 75 (la două ore, 41 de minute şi 50 de secunde de învingător).
Conform site-ului oficial al competiţiei – www. dakar.com -, urmează o etapă mult mai dificilă, între localitatea chiliană Iquique şi una peruană, Arica. Practic, prin clasarea sa actuală, sătmăreanul Emanuel Gyenes a stabilit la acest raliu un nou record(dificil şi de egalat, darămite de depăşit !) pentru motociclismul românesc.

Un Comentariu la "Mani Gyenes, între primii 30 la raliul Dakar 2011"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.