De câţi bani ne uşurează Revelionul?

Masa de Revelion şi de Anul Nou se pare că îi va lasa cu puţine parale prin buzunare pe sătmăreni (şi nu numai). Şi cum toţi ne dorim ca ultima zi a anului în curs să rămâna una de neuitat, nu avem decât să ne avântam în labirintul supermarketurilor şi magazinelor de alimente, pentru a sărbatorii aşa cum se cuvine zorii noului an. Cât vom cheltuii pentru masa de Revelion? Este una din întrebările care ne preocupa destul de mult în această perioadă a anului. Daca unii s-au aprovizionat din timp, alţii aşteaptă să se alimenteze pe ultima sută de metri, sperând într-o reducere de preţuri care să-i mai lase cu nişte gologani prin buzunare. Cei care işi vor petrece noaptea din cumpana dintre ani acasă nu se pot plânge de preţuri foarte exagerate, marea majoritate a comercianţilor venind în întâmpinarea cumpărătorilor cu o serie de promoţii. Cu toate acestea, potrivit multor sătmăreni, Revelionul din acest an va fi mai sărac decât cel de anul trecut.

Dând o raită prin supermarketurile şi magazinele alimentare din Satu Mare găsim o varietate de produse şi de preţuri, uneori, de ce să nu o spunem, destul de tentante chiar şi pentru starea de criză economică în care ne zbatem. Cum şampania nu poate lipsi de pe masa fiecăruia dintre noi, magazinele din Sătmar ne oferă o gamă largă de sortimente dar şi de preţuri. Astfel, pentru o sticlă
de şampanie vom avea de scos din buzunare între 10 şi 15 lei. Cei cu bani mai puţini, pot găsi vinuri spumoase chiar la preţul de 6-7 lei. Şi cum nici copiii nu trebuie uitaţi cu ocazia petrecerii de Revelion, o sticlă de “şampanie” pentru cei mici poate fi achiziţionată la un preţ ce variază între 7,99 şi 9 lei.

Tradiţia ne face să nu uităm nici de preparatele din peşte. Pentru cei cu dare de mână magazinele ofera peşte viu la 39-40 lei/kg. Pentru ceilalţi congelatoarele supermarketurilor abundă în produse piscicole începând de la 6,99 lei/kg. Cârnaţii de casă sunt ceva mai scumpi dar nelipsiţi de pe masa festivă dintre ani. Astfel, pretul unui kg de cârnaţi de casă variaza între 16 şi 22 de lei.

Pentru cei care nu au avut parte de carne de porc de Ignatul din acest an, pot cumpăra acest produs la preţuri promotionale care pornesc de la 15 lei/kg. Şi în ceea ce priveşte cremvuştii, avem de ales dintr-o varietate destul de bogată de sortimente. Preţurile variază între 1 – 1,5 lei/ 100 de grame. Nu trebuie să uitam nici de băuturile alcoolice. Astfel, preţul unei doze de bere variază între 1,45 si 5,5 lei. Desigur, în funcţie de sortimentul ales. Însă cumpărătorii găsesc pe rafturile magazinelor şi bere la flacon, la preţuri atractive. Vinurile pot fi cumparate la preţuri începând de la 5,99 lei/ l.

Şi cum nu sunt puţini nici cei care pregătesc o salată de fructe ca delicatesă pentru noaptea de Revelion, se impune să prezentam şi preţurile unor fructe. Un kilogram de kiwi poate fi cumpărat la 5,5 – 6 lei/ kg. Portocalele sunt ceva mai ieftine şi desigur, indispensabile pentru salata de fructe. Astfel, preţul unui kilogram din acest fruct exotic variază între 2,5 şi 3 lei. Clementinele pot fi
achiziţionate la 2,5 lei/ kg. În schimb, pentru aceeaşi cantitate de banane vom avea de scos din buzunare 4,5 – 5 lei. Preţul unui kilogram de mere variază intre 1,5 si 4 lei, în funcţie de soiul de fruct ales de către cumpărători. Strugurii se vând cu 9 – 11 lei pe kilogram.

Nu rămâne decât să vă dorim poftă bună şi distracţie plăcută.

Un Comentariu la "De câţi bani ne uşurează Revelionul?"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.