Administraţia locală încheie anul fără datorii


Deşi a fost un an greu, de criză, cu reduceri salariale şi restructurări de posturi, administraţia locală încheie anul fără datorii. Cu minusuri la investiţii, 2010 a adus totuşi plusuri la reparaţiile stradale, în acest an realizându-se cele mai multe lucrări la străzi din 1993 încoace.

În ultima conferinţă de presă din acest an, edilul şef Iuliu Ileyes a declarat că multele schimbări legislative, dar şi lipsa banilor a dus la mai multe modificări ale bugetului local aprobat pe 2010. Cu toate acestea serviciile publice nu au fost schimbate, iar şcolile au fost întreţinute corespunzător. Deşi s-a simţit lipsa banilor, totuşi buzunarul a fost strâns corespunzător la municipalitate, ceea ce a determinat o achitare a tuturor datoriilor.

Primarul a ţinut să menţioneze că a fost un an bine administrat, reuşindu-se să se depăşească această perioadă grea. Pe 2010 s-a înregistrat o diminuare cu 3% la venitul propriu faţă de 2009, cotele defalcate pe impozit pe venit au fost în scădere cu doar 2% faţă de anul trecut, înregistrându-se o diminuare mică, având în vedere că salariile şi veniturile au fost reduse drastic. În ce priveşte impozitul pe clădiri şi terenuri s-a înregistrat o creştere de 14%.

Iuliu Ilyes a declarat că anul se încheie aproape la nivelul bugetului de anul trecut, chiar în condiţiile reducerilor de venituri. La capitolul reparaţii străzi în 2010 printre cele mai importante lucrări realizate se numără străzile Piaţa Romană Bulevardul Henri Coandă, Aleea Prahovei şi Strada Mihai Viteazu, iar peste 20 de străzi şi borduri au fost realizate în Nordul şi Sudul oraşului. Pe anul viitor reprezentanţii Administraţiei Locale îşi propun continuarea refacerii străzilor cu bani nerambursabili pe baza proiectelor europene cu o valoare de 25 de milioane de euro, pe o durată de 3 ani de zile. De asemenea sunt şanse ca anul viitor să înceapă construcţiile la Mall-ul de la pod Golescu şi la parcul turistic Sanaqua.

Un Comentariu la "Administraţia locală încheie anul fără datorii"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.