Încă un permis de conducere fals depistat la Petea

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au depistat un cetăţean român care încerca să iasă din ţară conducând un autoturism, deşi permisul său de conducere era fals.

Joi, 23 decembrie a.c., în jurul orei 14.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a ieşi din ţară Ioan D., în vârstă de 25 de ani, din judeţul Bistriţa Năsăud. Tânărul conducea un autoturism marca Mazda 323, înmatriculat în străinătate.

Cu ocazia formalităţilor pentru ieşirea din ţară, la controlul de frontieră au fost solicitate documentele maşinii şi actele conducătorului auto. Ioan D. a prezentat actele mașinii și permisul său de conducere. În urma verificării documentelor, poliţiştii de frontieră au constatat că permisul de conducere prezentat la control nu este unul autentic.

Ioan D. a declarat că în octombrie 2010, pe când era în Viena, poliția austriacă i-a reținut permisul de conducere întrucât a circulat cu maşina pe o stradă cu sens interzis. Pentru a-şi redobândi permisul de conducere trebuia să achite suma de 700 euro, bani pe care nu-i avea. Atunci a luat legătura cu un alt cetăţean român de la care a obţinut permisul de conducere fals contra sumei de 300 euro, permis pe care l-a prezentat poliţiştilor de frontieră la PTF Petea.

În prezent, tânărul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de fals, compkicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi conducere pe drumurilw publice a unui autoturism de către o persoană căreia i-a fost suspendat dreptul de a conduce.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.