Motive de demisie în lume în 2010

Susținătorii curajoși și inimoși ai puterii, cei care nu ostenesc să dea de pămînt cu opoziția de dimineață pînă seara, se miră deja, pe toate canalele și siteurile, cum le-a putut trece altora prin cap că premierul Boc ar trebui să își dea demisia pentru incidentul grav petrecut azi dimineață.

Pentru toți aceștia, iată cîteva motive pentru care miniștri din întreaga lume și-au dat demisiile în 2010.

– Mai: Ministrul grec al Turismului, Angela Gerekou, a demisionat după ce presa a scris că soţul ei are datorii la fisc de 5,5 milioane de euro. Angela Gerekou şi-a inaintat imediat demisia şi i-a explicat premierului că nu doreşte să atragă imaginea Guvernului în scandalul legat de problemele fiscale ale soţului.

– Septembrie: Ministrul Sanatatii din Bulgaria, Anna-Maria Borissova, a demisionat in contextul in care spitalele din Bulgaria se confrunta cu grave dificultati de finantare si dupa un dezacord cu seful guvernului.

– Septembrie: Ministrul pakistanez al apărării, Abdul Qayum Jatoi, a demisionat după ce a criticat forţele militare ale ţării, spunînd că armata pakistaneză a primit fonduri pentru a apăra ţara, nu pentru a se implica în asasinate politice, fără a oferi informaţii suplimentare.

– Septembrie: Ministrul de Interne al României, Vasile Blaga, a demisionat pentru că nu a dorit să sancționeze niște oameni din minister – considerați de el nevinovați – doar pentru că polițiștii l-au insultat la un miting pe șeful statului.

– Noiembrie: Ministrul sud-coreean al Apărării, Kim Tae-Young, a demisionat după criticile presei privind slăbiciunea în faţa Coreei de Nord, după bombardarea unei insule sud-coreene.

– Noiembrie: Ministrul japonez de Justiție, Minoru Yanagida, a demisionat după ce spusese in timpul unei reuniuni publice ca “este usor sa fii ministru al Justitiei, pentru ca trebuie sa retii doar doua fraze pentru a raspunde la audierile in Parlament”. Cu un an în urmă, colegul său de la Finanțe, Shoici Nakagawa, a demisionat după ce a lăsat impresia că băuse alcool înaintea unei conferințe de presă, la summitul G7 de la Roma.

– Decembrie: Ministrul scoţian al transporturilor, Stewart Stevenson, şi-a dat demisia după haosul creat în urma unor căderi abundente de zăpadă, care au paralizat sistemele de tranzit din Scoţia.

– Decembrie: Ministrul german de finante, Wolfgang Schaeuble, care in prezent este spitalizat, si-a inaintat demisia cancelarului german, Angela Merkel, pentru ca va fi obligat sa absenteze de la slujba cca. 4 saptamini.

– Decembrie: după ce un bărbat încearcă să se sinucidă în fața sa în plenul Parlamentului, acuzîndu-l că a luat drepturile copiilor din România, premierul Emil Boc declară, conform Newsin: ”Bine că a căzut cu faţa, nu s-a dus în cap. E bine că e conştient, e o veste bună că e conştient”. No comment.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.