Mici modificări la mersul trenurilor de sărbători

De Crăciun mersul trenurilor suferă mici modificări pe rutele Satu Mare, Oradea şi Timişoara. În rest trenurile circulă, după program normal de sărbători.

Cele două modificări aduse la mersul trenurilor sunt în data de 25 Decembrie. Astel trenul care circulă pe rutele Cluj Napoca Satu Mare şi trece prin Zalău şi Carei cu plecare din Cluj Napoca la ora 14 şi sosire în Satu Mare la 19.32 nu va circula de Crăciun.

De asemenea rapidul 733 cu plecare din Oradea 20.15 şi sosire la Timişoara 23.09 nu va circula în data de 25 decembrie. Acest rapid este legătură a acceleratului care porneşte de la Satu Mare la 16.05 şi ajunge la Oradea la 18.16.

De asemenea Rapidul 742 pe ruta Satu Mare Bucureşti nu mai circulă datorită unor lucrări la şinele de cale ferată şi nu este prevăzut nici în noul mers al trenurilor.

Din 12 Decembrie 2010 s-a pus în aplicare noul Mers al Trenurilor în trafic local şi internaţional valabil până în decembrie anul viitor. Prin acest program sunt prevăzute în graficul de circulaţie proiectat 1478 de trenuri din care 248 de rang superior, 66 trenuri internaţionale şi 30 de trenuri sezoniere. O noutate în planul de mers 2010-2011 constă în organizarea circulaţiei trenurilor de rang superior de pe relaţia Bucureşti Costanţa şi retur sub forma graficului cadenţat cu trenuri la interval de 2 ore în extrasezon şi o oră în sezonul estival ce va permite o deservire optimă a publicului călător. În ce priveşte traficul internaţional există legături directe spre Viena, Budapesta, Sofia, Belgrad, Chişinău, Kiev, Moscova, Istambul, Tesaloniki.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.