Şi-a cumpărat un permis din Anglia da degeaba

Un tânăr este cercetat de poliţiştii de frontieră sătmăreni pentru că la intrarea în ţară s-a descoperit că permisul de conducere al acestuia este fals.
În noaptea de marţi spre miercuri, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a intra în ţară Ioan B., în vârstă de 27 de ani, din Negreşti Oaş. Tânărul conducea un autoturism marca Mitsubishi, înmatriculat în străinătate. La controlul de frontieră efectuat pentru intrarea în România, poliţiştii de frontieră i-au solicitat celui aflat la volan actele personale şi cele ale maşinii. Ioan B. a prezentat şi un permis de conducere eliberat pe numele său de către autorităţile din Marea Britanie. Însă în urma verificării documentului lucrătorii noştri au constatat că acesta nu este un act autentic.

Poliţiştii de frontieră au constatat după verificările efectuate că Ioan B. nu posedă permis de conducere eliberat de către autorităţile române. Cât priveşte documentul fals prezentat la controlul de frontieră, tânărul a declarat că în cursul anului 2007, prin intermediul unui cetăţean român căruia i-a dat 1.600 lire sterline, a făcut cursuri la o şcoală de şoferi din Anglia. Ulterior a primit de la acel cetăţean român permisul de conducere pe care l-a prezentat noaptea trecută poliţiştilor de frontieră din P.T.F. Petea, permis care s-a dovedit însă a fi fals.

Ioan B. este cercetat acum pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi conducere pe drumurile publice fără a poseda permis.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.