Alonso, cel mai bun pilot de Formula 1 din 2010

Fernando Alonso a fost desemnat cel mai bun pilot din sezonul 2010 al Formulei 1 de către şefii tuturor celor 12 echipe din competiţie.
Britanicii de la Autosport au făcut un sondaj de opinie printre şefii celor 12 echipe de Formula 1, pentru a identifica cel mai bun pilot al sezonului 2010. Fiecare şef de echipă a prezentat un top 10 al piloţilor, care a fost valorificat conform sistemului de punctare din Formula 1.
Fernando Alonso a fost desemnat cel mai bun pilot al sezonului, spaniolul reuşind să-l devanseze pe campionul mondial Sebastian Vettel cu numai 9 puncte. Pilotul Scuderiei Ferrari consideră că acest premiu simbolic reprezintă dovada că a avut parte de un sezon foarte bun în acest an, chiar dacă nu a reuşit să-şi îndeplinească obiectivul.
“Sunt foarte mulţumit să aflu că cei mai mulţi şefi de echipă m-au ales pe mine drept cel mai bun pilot al anului, chiar dacă aş fi preferat să primesc acest titlu sub formă de campion mondial. Este un alt motiv să susţin că acest sezon a fost incredibil, în ciuda dezamăgirilor din final. Eu şi echipa am luptat până la final, fără să cedăm, chiar dacă totul părea o cauză pierdută: am avut o revenire remarcabilă. Anul viitor vom arăta şi mai bine, dar încă îmi amintesc de 2010 ca un an minunat”, a declarat el.
Iată clasamentul complet al votului şefilor de echipă:
1. Alonso 229
2. Vettel 220
3. Hamilton 196
4. Webber 146
5. Kubica 129
6. Button 86
7. Rosberg 68
8. Hulkenberg 17
9. Massa 17
10. Barrichello

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.