Steaua a făcut un egal de senzaţie cu Liverpool

Roş-albaştrii au remizat în Ghencea cu Liverpool, scor 1-1, şi chiar dacă Utrecht a bătut pe Napoli, echipa lui Lăcătuş mai păstrează şanse de calificare. Şi asta datorită lui Pepe Reina
Până şi echipamentul – şorturi negre şi tricouri albe – ‘ al treilea din dotare, susţinea senzaţia că Liverpool nu mai e ce a fost, că Steaua putea face un rezultat mare. Că Steaua trebuia să facă un rezultat mare. La cum s-a jucat aseară, remiza poate fi şi ea trecută în vitrina marilor succese!
Şi începutul de meci a fost un argument în acest sens. Pressing avansat, joc avântat, entuziasm. Într-un plan bine gândit la cabine ori la şedinţele tehnico-tactice, Steaua ar fi trebuit să-i ia pe sus pe englezi din primele minute, să dea un gol, după care să se retragă în apărare la adăpostul unui rezultat istoric, de apărat cu dinţii. Lăcătuş n-a gândit rău, numai că socoteală de pe tablă, nu s-a potrivit cu cea de la firul ierbii.
Pentru că Liverpool are totuşi acelaşi pedigree, aceeaşi ştiinţă a jocului. Din doi timpi şi trei mişcări, Babel i-a centrat lui Jovanovic, care nu l-a iertat pe Tătăruşanu cu o lovitură de cap din careu (18). Entuziasmul s-a mai potolit pe teren, nu şi în tribune, însă senzaţia că steliştii le-au cam ascuns mingea englezilor persista. Şi se intensifica cu orice acţiune mai mult sau mai puţin periculoasă. A fost şi întâmplare în jocul Stelei, dar mai ales determinare. Dintr-un astfel de meleu s-au năascut şi două ocazii bunicele în dreptul lui Bicfalvi (15, 41). Dar cea mai mare a fost cea a lui Stancu, care a tras cu ochii închişi pe lângă poartă, din cinci metri!
Partea a doua a însemnat Steaua şi iar Steaua. Un pic mai ordonată cu Anghelov la pupitru, mult mai precisă în exprimare. De aici a venit şi faza egalării, cu Bonfim în rol de idol şi cu Reina pe post de papagal: centrare Anghelov, cap Bonfim, mingea trecându-i printre mâini şi printre picioare căpitanului englez! Gol în Ghencea, apoi 3-3 în Olanda. Terenul s-a înclinat spre poarta lui Reina, Stancu a mângiat bara! Se poate!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.