Federer a câştigat din nou Turneul Campionilor

Federer a cucerit titlul la Turneul Campionilor pentru a cincea oară în carieră după ce la învins pe numarul 1 ATP Rafael Nadal, scor 6-3, 3-6, 6-1, după o oră şi 37 de minute de joc.
Federer a început perfect partida şi şi-a adjudecat primul set după aproximativ patruzeci de minute, set în care a arătat un joc solid şi ofensiv. Ibericul a revenit în manşa secundă şi, cu un break reuşit în cel de-al patrulea game, a egalat situaţia şi a dus meciul în decisiv.
Setul decisiv a fost fără istoric. Roger Federer s-a aflat la conducerea jocului şi nu a avut nevoie decît de două şanse de break pe care le-a şi fructificat şi s-a impus cu 6-1.
Anul se va încheia însă cu Nadal pe primul loc, detaşat, după un sezon în care s-a impus în trei turnee de Mare Şlem, Roland Garros, Wimbledon şi US Open, şi în alte patru concursuri. Roger este al doilea. Elveţianul şi-a închis cercul: în ianuarie cucerea, la Melbourne , al 16-lea trofeu de Grand Slam al carierei. Acum, în noiembrie, triumfă la Masters. Rivalitatea continuă.
14-8 în favoarea lui Rafael Nadal e acum raportul meciurilor directe dintre spaniol şi Roger Federer. 18 finale au jucat cei doi unul contra celuilalt, 12 revenind lui Rafa şi 6 lui Roger

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.