Monopolul transmisiilor din Liga 1 s-ar putea încheia în 2011

Liga I ar putea suferi o lovitură dură începând de anul viitor. Drepturile TV, principala sursă de venituri pentru cluburile noastre, riscă să fie influenţate de Consiliul Concurenţei. Acesta a declanşat anul trecut o anchetă, fiind luată în calcul posibilitatea de a obliga LPF să vândă drepturile pe pachete, eliminând monopolul de acum. Dumitru Dragomir vrea însă să evite o licitaţie pentru pachete de opţiuni, de teamă că preţul total ar putea fi mai mic decât cel de 85 de milioane obţinut de la RCS&RDS şi Intact.

În primăvara anului viitor, telespectatorii vor putea şti exact pe ce canale vor putea urmări Liga I. Licitaţia pentru drepturile de televizare se anunţă mai încinsă ca niciodată, mai ales că Dragomir a anunţat că va obţine mai mulţi bani de la televiziuni. Mitică de la Ligă speră la cel puţin 120 de milioane de euro cu tot cu TVA pentru următoarele trei sezoane, mizând, în special, pe concurenţa dintre RCS şi Dolce.

“Încă nu organizăm licitaţia, avem de lămurit nişte probleme cu Consiliul Concurenţei. Sunt sigur că luăm cel puţin 120 de milioane de data asta”, Dumitru Dragomir, preşedinte LPF.

2 Comentarii la "Monopolul transmisiilor din Liga 1 s-ar putea încheia în 2011"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.