Băsescu strică grav şi PDL-ului

Pedelistul care continuă să ignore presiunile şi „zbârlelile” partinice ale liderilor partidului din care face parte şi are curajul opiniilor proprii cu riscul de a fi „zburat democratic” din PDL, europarlamentarul Cristian Preda a rostit pe şleau un avertisment, duminică, la conferinţa de alegeri a PDL Bucureşti. Ideea de bază a discursului său a fost că preşedintele Traian Băsescu nu va putea nominaliza un prim-ministru democrat liberal după alegerile din 2012 în cazul în care partidul nu va obţine un scor bun în alegeri şi că acesta nu mai poate reprezenta o „locomotivă” pentru partid aşa cum a fost în 2004 şi 2008.

”Un partid popular e un partid al oamenilor de rând. Vom câştiga dacă vom vorbi limba oamenilor de rând, nu cum ne dictează şefii. Până acum şi PD şi PDL au profitat de popularitatea lui Traian Băsescu. Traian Băsescu nu ne mai poate ajuta. (…) Dacă vom face asta, îi vom da un ajutor lui Traian Băsescu. (…) Din păcate, popularitatea de care se bucură el nu este popularitatea care să ne mai ajute pe noi. Avem nevoie de un electorat, inteligenţă, imaginaţie, pentru că Traian Băsescu nu va putea numi un prim-ministru dintr-un partid care se clasează al doilea sau al treilea,” a subliniat Preda.

„La alegerile viitoare, la primul test electoral, primarii şi consilierii nu vor fi judecaţi doar în funcţie de performanţele lor, (…) ci şi după popularitatea guvernului. (…) Asta va face ca efortul pe care va trebui să-l depunem pentru alegerile locale să fie mai mare decât efortul pe care-l vor face PSD şi PNL. (…) Avem nevoie de oameni care să intre în aceste bătălii nu ca să se justifice, (…) vom avea nevoie de oameni care să fie convingători în mod natural şi nu prin fardul campaniilor de comunicare. (…) Va trebui să înţelegem ce aşteaptă oamenii şi cum vorbesc ei, dacă vrem cu adevărat să ducem mai departe ceea ce a făcut acest partid (…). Dacă nu vom face asta, vom fi într-o situaţie foarte delicată nu doar pentru Bucureşti, ci şi pentru restul ţării. Pentru că la Bucureşti, Iaşi, Constanţa, Timişoara noi nu avem primari. Iar fără o victorie în aceste oraşe şansele noastre la alegerile legislative vor fi diminuate. (…) Cred că atunci când vom stabili candidaturile, va trebui să recurgem la competiţii interne, să deschidem acest partid către oamenii de rând. Şi vom câştiga dacă vom vorbi limba oamenilor de rând, nu dacă vom vorbi cum ne dictează şefii”, a adăugat Preda.

Apoi pe blogul său, Cristian Preda a precizat, oarecum ironic, încă ceva: „Poate că ar fi bine, atunci când există o cursă cu un singur candidat, ca alegerea să nu se mai țină, recurgându-se la proclamarea directă a victoriei unicului înscris.”. Da, dar atunci nu s-ar mai putea clama în faţa opiniei publice că în PDL au loc doar “alegeri democratice”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.