Băsescu trimis “la gară” de Sarkozy

Preşedintele Traian Băsescu se pricepe la diplomaţie ca un marinar la morfologia limbii latine, adică de nici o culoare. În mod firesc, unul dintre efectele acestei congenitale nepriceperi prezidenţiale la antamarea relaţiilor externe ale României este faptul că este ignorat/evitat/dispreţuit de şefi de state reprezentativi din Europa. Mai nou, el a fost repezit fără menanjamente de preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy.
După ce în urmă cu două luni cei doi, Băsescu şi Sarkozy, au fost protagoniştii unui pictorial inedit care îi prezenta în timpul unui schimb de replici aprins, astăzi, la Summitul NATO care se desfăşoară la Lisabona, în Portugalia, tensiunea relaţiei dintre ei este din nou scoasă la iveală.

După poza de grup la care au participat toţii liderii NATO, preşedintele Băsescu s-a îndreptat foarte grăbit spre preşedintele Sarkozy pentru a-l aborda în legătură cu o temă care i-a venit lui atunci brusc pe chelie. Sarkozy nu s-a arătat însă foarte comunicativ şi a încheiat brutal discuţia, lăsându-l baltă pe omologul său român. Dezorientat, şeful statului român s-a îndreptat apoi spre liderul Executivului italian, Silvio Berlusconi, care l-a consolat făcând un gest sugestiv cu referire la manierele preşedintelui francez (care nu diferă foarte mult de “manierele” preşedintelui Traian Băsescu). Cert este că şeful statului român aduce doar prejudicii serioase de imagine României de fiecare dată când face imprudenţa să iasă peste hotare. Din nefericire pentru România.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.