Poliţia mai are o structură misterioasă

Criza se adânceşte, criminalitatea e în creştere. Mergând pe principiul „în situaţii excepţionale, se iau măsuri excepţionale”, Inspectoratul General al Poliţiei Române a considerat la un moment dat că nu sunt suficiente structurile clasice din sistem pentru a lupta eficient împotriva infracţionalităţii. Prin urmare a înfiinţat una nouă şi i-a dat o denumire parcă luată din filmele de acţiune americane: Direcţia Operaţiuni Speciale.

Conform informaţiilor oficiale de pe site-ul Poliţiei Române, structura asta „este o unitate de suport informativ, tactic-operaţional şi tehnico-operativ specializat ce deserveşte structurile din componenţa Ministerului Administraţiei şi Internelor – Inspectoratul General al Poliţiei Române – şi a Ministerului Public care solicită sprijinul de specialitate în instrumentarea unor cauze complexe în situaţii operative care necesită o acţiune urgentă sau prezintă grad ridicat de risc.”

Foarte puţini din cadrul IPJ Satu Mare ştiu exact cu ce se ocupă, de fapt, personalul încadrat în această structură încă mai misterioasă decît Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate sau aşa-numita Direcţie de Informaţii şi Protecţie Internă. „Nu ştim exact cu ce se ocupă cei de la Operaţiuni Speciale, dar ştim sigur că este o structură creată în sprijinul poliţiştilor şi nu una care să vâneze eventualele greşeli ale acestora – asta e bine, deci nu suntem curioşi să ştim mai multe”, au declarat pentru Sătmăreanul surse din cadrul IPJ Satu Mare.

La nivel teritorial, Direcţia Operaţiuni Speciale are în componenţă 14 servicii regionale – repartizate după principiul Curţilor de Apel – şi 26 de compartimente teritoriale în restul judeţelor ţării, printre care şi judeţul Satu Mare. Pe site-ul IPJ Satu Mare, compartimentul de Operaţiuni Speciale nu apare pe lista serviciilor şi birourilor din componenţa instituţiei (nu că asta ar însemna mare lucru, dacă e să ne luăm după faptul că această pagină de internet nu a fost actualizată cam de multişor din moment de şeful IPJ, comisarul şef dr. Constantin Ioan Taloş încă apare ca fiind „desemnat” la conducere cu toate că el a câştigat deja – cu brio – concursul pentru ocuparea funcţiei).

8 Comentarii la "Poliţia mai are o structură misterioasă"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.