Ne părăsesc sportivii şi nimănui nu-i pasă

Singura reprezentantă a ţării noastre la schi alpin la Jocurile Olimpice de la Vancouver, Edit Miklos (22 de ani), a obţinut cetăţenia ungară şi vrea să concureze sub culorile ţării vecine. Sportiva a luat această decizie după ce s-a declarat dezamăgită de ajutorul primit atât la pregătire, cât şi în competiţii, din partea Federaţiei Române de Schi şi Biatlon.

„Mi-am luat cetăţenia şi m-am mutat şi în Ungaria. Mai este doar o chestiune de timp până când cele două federaţii se vor înţelege. Acum sunt la mâna celor din România care trebuie să-şi dea acordul pentru a pleca. Nu ştiu exact ce îi împiedică. Am auzit că ar fi vorba la mijloc de nişte bani, de 75.000 de euro pe care îi cer ai noştri pentru a da drumul la transfer, însă eu nu ştiu nimic”.

Federaţia Română de Schi şi Biatlon nu împiedică în niciun fel plecarea lui Edit Miklos. „Noi nu am cerut să plece, dar dacă asta vrea… Am vorbit şi cu ea, şi cu federaţia din Ungaria şi le-am zis că aşteptăm cererea legală. Dar înainte de toate va trebui să-şi rezolve problemele cu clubul Dinamo, unde e legitimată, şi apoi cu noi, unde are de plătit nişte datorii mai vechi, unele chiar şi materiale”, a spus Puiu Gaspar, secretar general al FRSB.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.