Sătmăreanca Săptămânii – Florica Frăţilă

Ca un început de vis romantic, jucăuş şi optimist – aşa apare frumoasa adolescentă FLORICA FRĂŢILĂ oricui o vede prima oară. Deşi acum are numai 14 ani – fiind elevă în clasa a VIII-a la Liceul Teoretic Negreşti Oaş -, ea are opinii ferme în anumite privinţe şi scopuri în viaţă pe care este decisă să le îndeplinească. Florica este un grăitor exemplu de nativă autentică a zodiei Berbec: este vioaie, plină de entuziasm pentru tot ce e nou, cu naivităţi încântătoare, plină de idei, se simte în largul ei în situaţiile clare, nu-i plac ocolişurile, minciunile şi ambiguităţile.

În prezent, ea urmează conştiincioasă cursurile de modelling ale Agenţiei “Gaby’s Models” Satu Mare pe care le-a început în urmă cu aproximativ trei săptămâni: “Am avut postate câteva poze pe hi5 pe care mi le-a văzut şi Gabi (Gabriella Sas, manager al agenţiei de modelling – n.r.), ea m-a contactat şi m-a întrebat dacă nu mi-ar plăcea să urmez cursul pe care-l organizează. Am vorbit cu părinţii mei, am venit şi… am rămas. Am făcut prima mea şedinţă foto şi apoi am început să particip la cursul acesta de modelling care îmi place foarte mult datorită anturajului extraordinar, defilărilor de modă, cunoştinţelor despre oameni, îmbrăcăminte, aparenţe şi adevăr pe care am început să le “prind” venind aici.”

Florica este începătoare într-ale modelling-ului, dar deja are opinii clare în ceea ce priveşte activitatea asta care a început să o pasioneze: ” Bineînţeles că doresc să fac lucruri deosebite şi în modelling, dar mi-am dat seama că atingerea acestui scop cere mult efort şi dedicare.” Cu toate acestea, ea este conştientă că modelling-ul nu este “o meserie pe termen lung” – prin urmare îşi doreşte foarte mult să devină… stewardesă pe avioane pentru că îi place foarte-foarte mult să călătorească pentru a cunoaşte locuri şi oameni noi.

Pasiunile ei de bază sunt, în cea mai mare parte, sportive. Practică aerobic şi baschet şi nu se dă înapoi dacă e vorba de dansat sau de partide de tenis de masă. Culorile ei preferate sunt albastrul şi roşul, alături de non-culorile de bază: albul şi negrul.

Tânăra Florica Frăţilă este destul de critică şi raţională atunci când vine vorba de aprecierea relaţiilor dintre oameni. Îi plac “din prima” oamenii care ştiu să se comporte adecvat în împrejurări diferite şi pretinde de la cei din jurul ei exact ceea ce le oferă: “sinceritate şi încredere adevărată şi prietenească”. Pe de altă parte, detestă “vorbitul pe la spate”, ipocrizia, minciuna şi “vorbitul fără rost”.

Pe deplin conştientă de frumuseţea ei, Florica nu se lasă “dusă de val” şi, spune ea, încearcă să fie cât mai conştiincioasă şi la şcoală. Tocmai a terminat de citit din scoarţă-n scoarţă “Baltagul” lui Mihail Sadoveanu – “citesc neapărat toate cărţile care ni se cer la şcoală, dar nu numai pe acestea”. Este clar că nu participă la cursurile de modelling doar ca să se afle în treabă, dar este deja convinsă că “adevărata frumuseţe constă în ceea ce ştii şi ce ai în suflet”.

10 Comentarii la "Sătmăreanca Săptămânii – Florica Frăţilă"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.