Basescu, la înmormântare ca la cheful ţiganilor

Președintele României, Traian Băsescu, a găsit o modalitate originală de a-l omagia pe marele poet Adrian Păunescu: el a mers sîmbătă, la catafalcul artistului, îmbrăcat cu exact aceeași ținută pe care a avut-o anul trecut, la petrecerea țiganilor de Sf.Maria.

Traian Băsescu s-a echipat, sîmbătă, pentru a depune un buchet de crini albi lîngă trupul neînsuflețit al marelui scriitor, cu același pulover bleu folosit la chiolhanul bulibășesc de la Costești, din 2009. Un gest jenant, sfidător am spune, și care arată, din nou, că România este condusă, la cel mai înalt nivel, de un mitocan cu M mare…

De alfel, și mesajul oficial de condoleanțe pe care l-a dat Băsescu este unul neobișinuit de sec, exagerat de parcimonios, am spune: „Am primit cu tristeţe vestea plecării dintre noi a poetului Adrian Păunescu. Prin întreaga sa activitate literară, poetul Adrian Păunescu rămâne în amintirea celor care l-au apreciat pentru măiestria creaţiei sale, pentru pledoaria sa constantă pentru valorile naţionale şi pentru generozitatea cu care a promovat generaţii de tineri poeţi şi artişti în cadrul cenaclului Flacăra”.

Un mesaj care coboară ”rata” regretelor de la nivel național – România pierde, totuși, un poet de valoare – la nivel individual, al cercului strict al admiratorilor. Altfel spus, cui i-a plăcut Păunescu, n-are decît să-l țină minte, cui nu…liber la uitare.

Sursa:Inpolitics.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.