Sătmăreanca săptămânii – Sonia Tivadar

O fată frumoasă cu o personalitate pe care o remarci încă de la prima privire – asta ar fi o descriere foarte pe scurt (dar exactă) a “Balanței ” de 16 ani SONIA TIVADAR. Mai are încă privirea aceea serioasă și, totodată, mirată a unei adolescente care se uită în jurul ei cu interes și cu dorința de a-și identifica locul propriu și personal pe lume.

În prezent, Sonia este elevă la Colegiul “Doamna Stanca” din Satu Mare, în clasa de științe sociale-bilingv și, în plus, se pregătește intens în domeniul modelling-ului la Agenția “GABY’S MODELS”. Povestește cu grație că a ajuns la această agenție în urmă cu un an și jumătate și are motive serioase să-i placă mult ceea ce face: “Îmi place că sunt înconjurată de oameni luminoși, mă simt mereu în largul meu și modelling-ul chiar a devenit o pasiune pentru mine. De fapt, încă de când eram mică am visat să fiu model, am vrut foarte mult să fac asta și nu prea am stat pe gânduri când mi s-a ivit ocazia să-mi împlinesc visul”.

La concursuri încă nu a avut, din păcate, posibilitatea să meargă, dar a participat la numerose prezentări de modă la Oradea, Baia Mare, Satu Mare și este de părere că are de învățat foarte multe din fiecare “experiență de comunicare prin modă ” la care ia parte. Dacă o întrebi ceva de genul “ce vrei să te faci când o să fii mare ?”, Sonia începe să vorbească cu un molipsitor și frumos entuziasm: “vreau neapărat să merg la o facultate de psihologie pentru că îmi place să cunosc oamenii, să vorbesc cu ei, să-i înțeleg. Cu toate că mă simt atrasă și de ideea de a face carieră în… criminalistică ! Întotdeauna mă uit la emisiunile de acest fel de pe Discovery și-mi plac foarte mult. Cred că ar fi excelent dacă aș reuși să le îmbin cumva pe amândouă, psihologia și criminalistica !”
Sonia are pasiuni cât să mai dea, în generozitatea ei, și la alții: îi place să iasă cât mai des și mai mult cu prietenii, îi place să joace teatru, îi place sportul (chiar a practicat voleiul o bună perioadă de timp) și spune că “aș fi vrut să fac și fotbal, dar în Satu Mare nu mai există o echipă de fotbal feminin”. Ah, da – îi place foarte mult și să citească. Ne-a mărturisit că tocmai a terminat de citit “Elevul Dima dintr-a șaptea” de Mihail Drumeș, carte despre care spune că a încântat-o cu adevărat.

Pare ciudat dar, deși este foarte conștiincioasă la orele de pregătire în modelling pe care le face cu Gabriella Sas – managerul Agenției “Gaby’s Models” Satu Mare -, Sonia susține foarte ferm că nu-i place nici un top-model internațional: “Nu mă interesează nici un top-model dintre cele celebre pe de o parte pentru că știu că nu voi ajunge la nivelul succesului lor și pe de altă parte pentru că eu îmi doresc să fac carieră în psihologie”. Oamenii pe care-i apreciază ea trebuie să aibă câteva calități clare: “să fie sinceri, sociabili, liniștiți – dar să aibă uneori și doza aia anume de “nebunie” care-ți trebuie pentru a trăi cu adevărat frumos !”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.