Atâta autonomie va fi în Bihor, câtă în Oltenia sau în Bucovina

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a fost întrebat, vineri, în timpul unei vizite în judeţul Covasna, ce părere are despre propunerea lui Tokes privind introducerea autonomiei teritoriale şi în Bihor şi Satu Mare.

“Suntem într-o ţară membră a Uniunii Europene, într-un stat democratic, în care fiecare ne putem exprima opiniile”, a răspuns Blaga.

El a adăugat că a apreciat întotdeauna poziţia echilibrată pe care o avea Tokes în Bihor.

“Domnul Tokes are opinia domniei sale, eu pe ale mele, nici nu pot gândi altfel. Îl respect pe domnul Tokes, fără nicio problemă, îl cunosc din ’90 când eram prefect de Bihor, ştiţi foarte bine. Am apreciat întotdeauna că a avut o poziţie extrem de echilibrată în Oradea. Când avea de transmis mesaje tranşante, le făcea din secuime sau din Cluj, niciodată de acasă. Asta-i viaţa”, a spus Blaga.

Secretarul general al PDL a precizat, în legătură cu propunerea lui Tokes, că “atâta autonomie va fi în Bihor, câtă în Oltenia sau în Bucovina”.

Vicepreşedintele Parlamentului European Laszlo Tokes a declarat, recent, la Oradea, că doreşte introducerea autonomiei teritoriale şi în Bihor şi Satu Mare.

În februarie 2008, şeful statului, Traian Băsescu, se declara, în cadrul unei vizite în Covasna, “un suporter” al autonomiei, cu condiţia ca aceasta să fie egală, în Covasna şi Harghita, cu autonomia din Călăraşi, Bihor sau Constanţa. Potrivit preşedintelui, nivelul de autonomie trebuie să fie egal în toată ţara, pentru că statul român este stat unitar.

Un Comentariu la "Atâta autonomie va fi în Bihor, câtă în Oltenia sau în Bucovina"