Sunt reevaluaţi, deşi au boli incurabile

Copiii cu boli incurabile trebuie să se prezinte în fiecare an în faţa comisiei pentru reevaluare,  şi asta chiar dacă au boli genetice rare, din care nu se mai pot recupera. Părinţii se chinuie cu bieţii copii, pe care îi transportă din diferite localităţi din judeţ, pe cheltuiala proprie apoi aşteaptă, ore întregi la coadă pentru a intra la comisia de evaluare.  Până la vârsta de 18 ani aceşti copii trebuie purtaţi de la Ana la Caiafa, pentru că…aşa prevede legea.
Încă de la primele ore ale dimineţii zeci de părinţi aşteptau cu copiii lor pe holurile instituţiei de pe strada Crişan NR. 3. N-au fost scaune suficiente,  pe care să se aşeze în orele lungi de aşteptare, aşa că părinţii şi copiii lor aşteptau în picioare.
Legea prevede ca părinţii să se prezinte împreuă cu copiii lor grav bolnavi la evaluare în fiecare an, până la împlinirea vârstei de 18 ani. Şi asta chiar dacă au boli genetice rare, din care nu se pot recupera. Prin lege, există o listă de boli/afecţiuni pe baza căreia se fac evaluările. Nici măcar cancerele nu sunt luate în considerare, ci doar sechelele lor. De altfel, prin lege, se consideră că bolile canceroase se vindecă după cinci ani.
În aceeaşi situaţie se află şi mii de sătmăreni cu mâini sau picioare amputate ori cu boli incurabile, care trebuie să se prezinte în fiecare an în faţa comisiei pentru reevaluare, chiar dacă starea de sănătate va rămâne aceeaşi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.