Nigeria, out din orice competitie internationala

Comitetul de Urgenţă al FIFA a suspendat, luni, pe termen nelimitat, Federaţia Nigeriană de Fotbal din toate competiţiile internaţionale din cauza “implicării guvernamentale” în administrarea asociaţiei de fotbal. În urma acestei decizii, Nigeria nu va putea participa în nicio competiţie regională, continentală sau internaţională, iar federaţia nu va mai primi fonduri de dezvoltare din partea FIFA sau CAF.

“Decizia survine după ultimele evenimente ce au avut loc la Federaţia Nigeriană de Fotbal, precum acţiuni în instanţă împotriva membrilor aleşi ai Comitetului Executiv al FNF, care le-a îngrădit dreptul de a-şi exercita îndatoririle. Suspendarea va fi menţinută până când acţiunile în instanţă intentate membrilor Comitetului Executiv vor fi retrase.

O altă cauză a fost decizia Comisiei Naţionale pentru Sporturi din cadrul Ministerului Sporturilor care a decis ca Liga Nigeriană să înceapă şi cu echipele care au retrogradat în ediţia precedentă de campionat”, a anunţat FIFA, într-un comunicat.

Antrenorul echipei naţionale a Nigeriei, Austin Eguavoen, speră ca suspendarea din competiţiile internaţionale dictată de FIFA să fie ridicată şi astfel să poată să-şi continue mandatul la reprezentativa “Super Vulturilor”, informează Supersport.

“Noi, jucătorii şi antrenorii, aşteptăm şi sperăm că această criză va lua sfârşit repede pentru a ne putea întoarce în fotbalul internaţional”, a spus Eguavoen.Tehnicianul a menţionat că va avea o discuţie cu secretarul general al federaţiei de fotbal, Dr Ikpeme, privind viitorul său. “Sunt foarte supărat mai ales că mai erau doar câteva zile până la meciul cu Guineea. Voi vorbi cu secretarul general al federaţiei de fotbal, Dr Ikpeme, despre această situaţie. Doar după asta voi fi sigur ce voi face în continuare pentru că acum nu e o situaţie încurajatoare nici pentru noi, antrenorii, nici pentru jucători”, a mai spus el.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.