Standarde sexuale duble – aventura de-o noapte

Ce cred cercetatorii

Universitatea Durham din Marea Britanie a realizat un studiu despre sentimentele pe care le experimenteaza oamenii dupa aventurile de-o noapte si au descoperit anumite standarde sexuale duble.

Studiul, care a inclus 1743 de barbati si femei, a dus la urmatoarele rezultate: 80% dintre barbati si 54% dintre femei nu au constiinta vinovata dupa aventurile de-o noapte. Barbatii au raportat o mai mare incredere in sine si o mai mare satisfactie sexuala in urma aventurilor si au declarat ca se falescu cu experientele lor mai mult in fata prietenilor decat femeilor.

Ce crede societatea

De ce femeile de obicei prefera sa nu spuna nimic despre o aventura pe care o are? Poate ca studiul este o dovada in plus ca femeile tin aventurile secrete deoarece cred ca este ceea ce trebuie sa faca si nu neaparat ca asta vor sa faca. Exista, bineinteles, si unele cazuri in care acestea doresc pur si simplu sa le pastreze secret.

Cu toate acestea, studiul demonstreaza ca barbatii si femeile inca au standarde sexuale duble – barbatii care au aventuri de-o noapte sunt ridicati in slavi de prietenii lor, in timp ce femeile sunt considerate usoare.

Chiar si femeile mai tinere, care apartin generatiei aventurilor de-o noapte nu sunt inca imune la standardele sexuale duble si asteptarile culturale. Chiar daca aventurile ar fi aprobate de societate, acest lucru probabil nu ar schimba femeile in asemenea fel incat sa fie mandre de intalnirile lor sexuale. Asadar, nu este neobisnuit ca femeile sa isi tina in secret aventurile de-o noapte.

Ce crede evolutia

Totusi, in acest caz, cercetatorii s-au concentrat mai mult pe interpretarile biologice ale standardelor duble sexuale aparente, in schimbul celor culturale: “In termeni evolutivi, femeile au trebuit sa suporte ingrijirea parentala potrivit careia s-a crezut ca este in avantajul lor sa isi aleaga partenerul cu grija si sa ramana fidele, sa se asigure ca partenerul lor nu ar avea nici un motiv sa creada ca ar creste copilul altui barbat”, a spus conducatorul studiului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.