Traian Igaş a depus jurământul de învestitură

Noul ministru al Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a depus, luni, la Cotroceni, jurământul de învestitură, după ce preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul de numire a sa în funcţie, în urma demisiei lui Vasile Blaga.

Conform unui comunicat al Administraţiei prezidenţiale, şeful statului a semnat decretul prin care se ia act de demisia lui Vasile Blaga, ministrul Administraţiei şi Internelor şi se constată vacanţa funcţiei.

De asemenea, preşedinteleTraian Băsescu a semnat decretul pentru numirea lui Constantin-Traian Igaş în funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, informează Preşedinţia.

Ceremonia depunerii jurământului de către noul ministru al Administraţiei şi Internelor va avea loc luni, la ora 19.00, la Palatul Cotroceni.

Liderul grupului PDL din Senat, Constantin Traian Igaş, a fost propus preşedintelui Traian Băsescu de către premierul Emil Boc pentru funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, în urma demisiei lui Vasile Blaga.

Senatorul PDL Traian Igaş a depus, luni, la Cotroceni, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Internelor, la ceremonie participând mai mulţi senatori PDL precum şi membri ai Guvernului.

La Palatul Cotroceni sunt prezenţi preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, consilieri din cadrul Preşedinţiei, senatori PDL.

De asemenea, sunt prezenţi membri ai Cabinetului, în frunte cu premierul Emil Boc.

Surse din partid au declarat, agenţiei MEDIAFAX, încă de luni dimineaţă că liderul senatorilor PDL, Traian Igaş, este una dintre variantele luate în calcul de conducerea PDL pentru funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, după demisia lui Vasile Blaga, informaţie confirmată ulterior de către reprezentanţi ai PDL.

Din 2008, Traian Igaş este liderul grupului PDL din Senat, fiind preşedintele Comisiei pentru Regulament. De asemenea, el este, din 2007, vicepreşedinte al Biroului Permanent Judeţean al PDL Arad. Traian Igaş, parlamentar de Arad, susţinut în alegeri de primarul Gheorghe Falcă, finul preşedintelui Traian Băsescu.

În perioada 2004 – 2008 a fost deputat, vicepreşedinte al Comisiei pentru administraţie publică, amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic.

În perioada 2000-2004 a fost consilier local în oraşul arădean Pecica, iar în 2004 a fost consilier în Consiliul Judeţean Arad.

Igaş are un master în “Management şi finanţare în administraţia publică” şi este absolvent al Colegiului Naţional de Apărare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.